Index Vakbarát Hírportál

Halálos ütést mért a kéregető hajléktalanra egy óbudai vendég

2021. szeptember 24., péntek 12:28

A Fővárosi Főügyészség szerint egy 21 éves fiatal megütött egy hajléktalan férfit, aki pénzt kért tőle. A sértett elesett, beütötte a fejét, majd a kórházba szállítást követően életét vesztette.

A férfi 2020. augusztus 31-re virradó éjszaka több barátjával együtt egy III. kerületi szórakozóhelyen nagy mennyiségű alkoholt fogyasztott. A szórakozóhely környékén tartózkodott a hajléktalan életmódot folytató sértett is, aki többször odament a szórakozóhely teraszán dohányzó vendégekhez és kéregetett tőlük. A vádlott trágár szavakkal utasította el a sértettet.

A sértett később is odament, és pénzt kért a vádlottól. A vádlott elutasította, amiből szóváltás alakult ki, és a vádlott ököllel többször megütötte a sértettet a fején. Az ütésektől a sértett a földre esett, és a fejét a térkőből készített járdaburkolatba ütötte. A vádlott ekkor elszaladt a helyszínről. A mentőket a szórakozóhely egyik vendége értesítette, akik a sértettet kórházba szállították, ahol később meghalt – közölte az ügyészség.

A Fővárosi Főügyészség a 21 éves férfival szemben halált okozó testi sértés bűntette miatt nyújtott be vádiratot. A vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

Rovatok