Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor unokája az éves bruttó magyar minimálbérért járhat iskolába

2021. szeptember 25., szombat 10:35

Orbán Viktor miniszterelnök lánya, Orbán Ráhel Spanyolországba költözött férjével, Tiborcz Istvánnal és három gyermekükkel. A család Marbellán telepedett le, ahol a gyerekek el is kezdték a tanévet, az Mfor pedig utánajárt, milyen költségekkel is jár az új élet kezdete.

A lap szerint a déli város luxusövezetében vettek ingatlant, ahol a különálló villák átlagára 1–4 millió euró (350 millió–egymilliárd forint) között mozog, ám vannak ennél jóval drágább házak is, amelyek az átlagmagyarnak elérhetetlennek tűnnek, ám a budai elitnegyedekhez képest nem akkora az eltérés. Ugyanakkor a helyi piaci helyzetet jól ismerő személy arról számolt be, hogy a család több millió eurót érő ingatlanra tett szert.

Ennek a finanszírozása nem jelenthet nagy problémát, Tiborcz István ugyanis már harmadik éve szerepel a leggazdagabb magyarok listáján a maga 39 milliárd forintos vagyonával.

Bár a lap jogi okokra hivatkozva nem közölte, melyik intézménybe jár Orbán Viktor legidősebb unokája, az tudni lehet, hogy 

a tandíj nagyjából 6000 euró, vagyis körülbelül kétmillió forint, ami megegyezik az éves bruttó magyar minimálbér összegével.

Ez kiegészül még beiratkozási díjjal vagy letéttel, amelyet akkor kapnak vissza, ha év közben nem hagyják ott az intézményt, de az extra foglalkozásért és az étkezésért is pluszpénzt kell fizetni.

Rovatok