Index Vakbarát Hírportál

A Köztársasági Őrezred egykori pszichológusa is tagja a leleplezett radikális csoportnak

2021. szeptember 28., kedd 19:38

Hétfőn a hatóságok lecsaptak a Magyarok Felelős Nemzeti Kormánya elnevezésű csoport tagjaira. A csoport tagjai bírókra, állami vezetőkre, közéleti szereplőkre, valamint kormánypárti és ellenzéki politikusokra adtak ki „halálos ítéletet”.

Sajtóhírek és a saját blogja, valamint a mozgalmának Facebook-oldala szerint Posta Imre az egyike azoknak, akiket letartóztatott a rendőrség – írja a Telex. A Pesti Srácok cikkéből kiderül, hogy a férfit radikális körökben sokan futóbolondnak tartották. Az általa alapított PI-kör vezetőjeként már évekkel ezelőtt arról beszélt, hogy az ország háborúban áll, és azt hangoztatta, hogy a Fideszt és az összes többi pártot a cionisták irányítják.

Posta Imre pályafutása során a Magyar Honvédség 93. Petőfi Sándor Vegyvédelmi Ezred századparancsnoka volt, később a 93. Háry László Vegyes Repülőosztály pszichológusa, humán részleg munkatársa, majd a Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézetének pszichológusa, a Pest Megyei Munkaügyi Központ családtámogató munkatársa, a Grafológiai Intézet megbízott szakpszichológia-oktatója, a Köztársasági Őrezred pszichológusa, laboratóriumvezetője.

A csoport vezetői emberölés elkövetésére szólították fel a tagokat, azzal a jelszóval,

hogy ha ölnek, öljenek szépen.

A radikális nézeteket valló csoport vezetője a tagokkal azt közölte: „hadiállapot van”, így az igazságszolgáltatás tagjaira, kiváltképp a devizahiteles perekben eljáró bírákra és azok családjára

az ítéletem halál.

Egy másik vezető halálos ítéletet hirdetett általa név szerint megjelölt állami vezetőkre, kormánypárti és ellenzéki vezető politikusokra, valamint közéleti szereplőkre. Az alábbi neveket említette:

Rovatok