Index Vakbarát Hírportál

Rusvai Miklóst nem lepte meg, hogy felkerült a radikálisok halállistájára

2021. szeptember 29., szerda 10:13

Emberölés előkészületének bűntette miatt folytat nyomozást a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség a Magyarok Felelős Nemzeti Kormánya elnevezésű csoport tagjai ellen. A gyanú szerint a csoport tagjai egy Fejér megyei községben találkoztak szeptember 11-én.

Az erről készült felvétel felkerült egy videómegosztó csatornára is. A csoport vezetői emberölés elkövetésére szólították fel a tagokat. Szerintük hadiállapot van, az ellenségként aposztrofált embereket pedig mind egy szálig meg kell gyilkolni.

Az egyik vezető fel is sorolta a halállistán található neveket. Többek között Orbán Viktor, Szijjártó Péter, Gyurcsány Ferenc, Dobrev Klára, Fekete-Győr András, Áder János, Müller Cecília, Merkely Béla, Szlávik János és Rusvai Miklós is szerepel a megnevezett célszemélyek között.

Sajtóhírek és a saját blogja, valamint a mozgalmának Facebook-oldala alapján kiderült, hogy Posta Imre az egyike azoknak, akiket letartóztatott a rendőrség. Az általa alapított PI-kör vezetőjeként már évekkel ezelőtt arról beszélt, hogy az ország háborúban áll, és azt hangoztatta, hogy a Fideszt és az összes többi pártot a cionisták irányítják.

Posta Imre pályafutása alatt a Magyar Honvédség 93. Petőfi Sándor Vegyvédelmi Ezred századparancsnoka volt, később a 93. Háry László Vegyes Repülőosztály pszichológusa, humánrészleg-munkatársa, majd a Fiatalkorúak Büntetés-végrehajtási Intézetének pszichológusa, a Pest Megyei Munkaügyi Központ családtámogató munkatársa, a Grafológiai Intézet megbízott szakpszichológia-oktatója, a Köztársasági Őrezred pszichológusa, laboratóriumvezetője.

A nyomozó ügyészség indítványozta a gyanúsított vezetők letartóztatását, akikre a TEK csapott le. Állam elleni bűncselekmény elkövetésével is meggyanúsították őket. 

Az esettel kapcsolatban Rusvai Miklós azt mondta a Borsnak, hogy nem lepték meg a történtek.

Nem lep meg a fenyegetés. Nemrégiben valaki egy e-mailben azt írta: le fogjuk lőni ezt a paplanszájú barmot. A közszereplés természetes velejárójának érzem az efféle ellenséges megnyilvánulásokat

– nyilatkozta az állatorvos, virológus. Hozzátette: 70 éves korára nem maradt senki olyan a közvetlen környezetében, aki az ő esetleges hirtelen távozása esetén hátrányos helyzetbe kerülne.

Rovatok