Index Vakbarát Hírportál

Czeglédy Csaba elárulta, hogy Karácsony Gergely miért akart több fordulót

2021. október 1., péntek 12:09

„Az országos előválasztás első fordulóját Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje nyerte. A legtöbb pénzből kampányoló Karácsony Gergely, aki sofőr nélkül még Szombathelyre sem találna el magától, jócskán lemaradva csupán a második helyen végzett az ellenzéki előválasztáson” − írta közösségi oldalán Czeglédy Csaba, a DK Szombathelyen győztes jelöltje.

A politikus ugyanakkor kiemelte, hogy Márki-Zay Péter megérdemelten szerezte meg a harmadik helyezést a miniszterelnök-jelöltek között.

Karácsony Gergely is gyakorlatilag amiatt erőltette, hogy kétfordulós legyen a miniszterelnök-jelölti előválasztás, nehogy véletlenül Dobrev Klára nyerjen, amikor még 5-6 jelölt versenyez

− írta bejegyzésében Czeglédy Csaba, aki emlékeztetett, hogy a második fordulóban a három legtöbb szavazatot gyűjtő jelöltre lehet majd szavazni.

Czeglédy Csaba szerint azonban Karácsony Gergely a saját érdekében változtatni akar a szabályokon. Szerinte a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje azt akarja elérni, hogy ne három, hanem csupán kettő jelölt versenyezzen a második fordulóban.

Úgy akarja csűrni-csavarni, hogy a végén ő nyerjen, mert azt hiszi, hogy ez jár neki

− emelte ki a DK-s politikus.

Rovatok