Index Vakbarát Hírportál

Köztünk marad a napsütés, de egyes helyeken viharos széllökések is lehetnek

2021. október 2., szombat 06:31

Túlnyomórészt napos, száraz időnk lesz szombaton, rétegfelhős részek csak az Alpokalján, valamint az északkeleti megyékben lehetnek, de délutánra a felhőzet ott is szakadozik, gomolyosodik – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) honlapján. A déli, délkeleti szél a keleti harmad kivételével nagy területen megélénkül majd, Sopronnál meg is erősödhet. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 22 fok közé várható, esetleg az északkeleti határvidéken lehet hűvösebb egy-két fokkal, késő estére 8 és 15 fok csökken a hőmérséklet. 

Szombat estére az ég túlnyomóan derült lesz, a levegő helyenként párássá válik, foltokban köd is képződhet a szélcsendes tájakon. A dél, délkeleti szél időnként megélénkül, az Észak-Dunántúlon hajnaltáj néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3, 12 fok közt alakul. 

Vasárnap napközben északnyugat felől egy magas szintű felhősáv vonul át az országon, de emellett több órás napsütés várható. A reggeli órákra elsősorban az északkeleti és a délnyugati országrészben képződhet köd, mely délelőttre feloszlik.

Csapadék nem lesz. A déli, délkeleti szelet többfelé kísérhetik élénk, az Észak-Dunántúlon erős lökések is, azonban Sopron, illetve a Fertő tó térségében viharok lökések is előfordulhatnak. A maximum 17 és 26 fok között alakul, északkeleten lesz hűvösebb, északnyugaton melegebb az idő.

Hétfőn kevés felhő zavarhatja meg a napos időt, csapadék viszont nem valószínű – írja az Időkép. A déli szél élénk, a Dunántúlon erős marad. Délután 19-27 fok várható.

Kedden is szeles időre lehet számítani. Sok lesz még a napsütés, de a délutáni, esti órákban elszórtan záporok, néhol zivatarok is kialakulhatnak. Délután 20-26 fok valószínű. Szerdára kiadós esővel, záporokkal, helyenként zivatarokkal érkezik meg az újabb hidegfront. A hőmérséklet visszaesik, a maximumok 14-20 fok között alakulhatnak. A szél több helyen élénk, helyenként erős lehet.

Rovatok