Index Vakbarát Hírportál

Újabb karlendítős kép került elő az ózdi alpolgármesterről, ahogy az elődjéről is

2021. október 4., hétfő 17:29

Újabb fotó került elő Farkas Péter Barnabásról, valamint az elmúlt hetekben hírhedté vált chorzówi kirándulásról.

Mint ismert, Ózd jobbikos alpolgármestere 2018-ban vett részt egy látogatáson Ózd lengyel testvérvárosában, majd elmentek a Chorzówtól nem messze fekvő Katowicébe, ahol a Szilézia történetét bemutató múzeumban fotózkodtak. Az egyik ilyen képen egy zsidóellenes feliratokkal ellátott épület előtt áll, mégpedig olyan kézmozdulattal, amely a náci karlendítéshez hasonló.

Miután a fénykép előkerült, a politikus tagadta a feltételezést, és közölte, csak integet. A furcsa magyarázat nem győzte meg a Mazsihiszt, sőt az MSZP és a Momentum is elhatárolódott a jobbikostól, aki végül veszített is az ózdi előválasztáson.

Nos, egyre inkább úgy tűnik, a karlendítésnek tűnő kézmozdulat valóban karlendítés, újabb fotó került elő ugyanis Farkas Péter Barnabásról hétfőn a Naphíre.hu-n, és 

ebbe a képbe már rendkívül nehéz lenne belemagyarázni, hogy csak a fotót készítő személy mögött álló embereknek integetett, hogy álljanak össze egy csoportképre.

Pláne, hogy ugyanott, ugyanakkor készült fénykép Fidrus Péterről, Ózd korábbi jobbikos alpolgármesteréről is, aki szintén karlendítés kíséretében pózol, és hogy véletlenül se lehessen félreérteni a mozdulatát, a bal kezével Hitler-bajuszt imitál, sőt a Telex úgy tudja, hogy a két politikus egymást fotózta.

Érdekesség, hogy Fidrus Péter néhány órával ezelőtt még nyíltan elítélte Farkas Péter Barnabás tettét.

Az a városvezető, aki egy hivatalos delegáció élén egy holokausztkiállításon Heil Hitler! tisztelgésre lendíti a karját, az nem való a testületbe, megbukott a jóérzésű emberek előtt, s amíg a pozíciójában van, a város jó hírnevét sározza be

– írja Facebook-oldalán Fidrus Péter, aki 2014 és 2019 között volt Ózd alpolgármestere, vagyis a 2018-as, ominózus látogatás során is ő töltötte be még ezt a posztot.

Janiczak Dávid, Ózd jobbikos polgármestere elítélte a fotókat.

Rovatok