Index Vakbarát Hírportál

Jönnek a KESMA-lapok riválisai, új ingyenes újságok indulnak vidéken

2021. október 5., kedd 19:53

Tíz magyar nagyvárosban helyi újságokat indít a Michaeli, Schwartz & Brit Media (korábbi nevén Brit Media), amelynek felerészben a kormányközeli izraeli-grúz üzletember, Shabtai Michaeli, felerészben pedig Milkovics Pál tulajdonában áll. 

A Media1 értesülése szerint

még a jövő évi parlamenti választások előtt elindulhatnak az új helyi lapok, 

amelyek név szerint az alábbiak lesznek majd: 

Úgy tudni, hogy Ingyenesen terjesztett, a hirdetési bevételekből működő, nyomtatottan és online is megjelenő lapokról lesz szó, amelyeket a Pesti Hírlap mintájára terveznek elindítani. 

NÉHÁNY DOMAINT (PECSIHIRLAP.HU, MISKOLCIHIRLAP.HU, GYORIHIRLAP.HU STB.) MÁR LE IS VÉDTEK AZ ONLINE FELÜLETEKHEZ. 

A lapokban megjelenő tartalom körülbelül ahhoz lesz hasonló, mint amit a Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) által birtokolt megyei lapoknál is látni lehet: lesznek központi, az összes lapban megjelenő tartalmak, és olyanok is, amelyek a helyi ügyekről szólnak.

A KESMA által birtokolt lapok példányszáma egyébként visszaesett az utóbbi időben, de még mindig sokan olvassák őket. Nemrég egyébként azokban a városokban, ahol a kormánypárt rosszul szerepelt, City7 néven egy új, ingyenes lapot is terjeszteni kezdtek.

Az új lapok – ha elindulnak – számottevő konkurenciát jelenthetnek a már meglévő sajtóorgánumok számára. A Michaeli, Schwartz & Brit Media tulajdonosai közül Milkovics nevéhez a Pesti Hírlap elindítása, valamint a 168óra, a Neokohn és az Elle megvásárlása kötődik.

Ami a másik tulajdonost illeti, Michaeli és a Princess Pékség és az  SGS nevű implantátumos cég tulajdonosaként vált ismertté. Ő idén nyáron szerzett 50 százalékos részt a Brit Mediában, amely ezt követően váltott nevet is. Michaeli a Media1-nek nyilatkozva korábban azt állította, hogy Rogán Antal kabinetminiszter már tíz éve a barátja, de a médiabefektetésének nincs köze a hozzá fűződő kapcsolatának.

Rovatok