Index Vakbarát Hírportál

Dobrev Klára kiterítette kártyáit, Márki-Zay a célkeresztben

2021. október 9., szombat 21:48

Ma olyan szavak repkedtek a közéletben, mint a futóbolond, az enyhén és mérsékelten homofób és antifeminista. Amikor pedig azt hittük, hogy ennél izgalmasabban már nem is alakulhat a nap, az osztrákok megmutatták, hogy lehet ezt még fokozni. Ezek voltak az Index legfontosabb hírei szombaton.

Vona Gábor öt pontban elemezte az Indexnek Karácsony Gergely visszalépését, amiről ő sem gondolta volna, hogy bekövetkezik. Ír az idegek harcáról, árulásról, személyes bosszúról és politikai vágóhídról is. Olvassa el a véleménycikket!

Karácsony Gergely visszalépése után felpörgött kommunikáció, Márki-Zay Pétert futóbolondnak nevezte Oszkó Péter, és Tamás Gáspár Miklós sem finomkodott vele, bár azt elismerte, sok szimpatikus vonása van. 

A kommentáráradat közben sem pihent a választási bizottság, már csak azért sem, mert a szavazólapokról egyenként kellett kihúzni Karácsony Gergely nevét. Magyar György elmondta nekünk, a plusz munka ellenére miért lesz szerinte sima a második forduló.  Bővebben itt!

Dobrev Klára a kampánygyűlésén kiterítette programkártyáit – címszavakban: rezsiminimum, panelprogram, béremelés – és nyugalomra intett. Szerinte az előválasztás után lehiggadnak a kedélyek, ő pedig csapatjátékos. Az Indexnek adott interjúban a stratégiájáról is szót ejtett, nézze meg a videónkat itt!

A szomszédban is izgalmasan alakultak az események: Sebastian Kurz osztrák kancellár rövid sajtótájékoztatón jelentette be lemondását, miután a korrupciós vádak miatt elfogyott körülötte a levegő. Hogy kit javasol utódjának és milyen pozícióban folytatja, az kiderül cikkünkből.

NAPI.HU: Karácsonyra méregdrágán, vagy sehogy sem lesznek ruhák a boltokban, mivel összeomlóban a globális ellátási láncok, és 10 éves csúcsán áll a pamut ára is. A háttérben a kínai kommunista karhatalom rabszolgatartása áll. Részletek  a Napi.hu cikkében.

DÍVÁNY: Szinte már közhelyként emlegetjük, hogy a rák nem válogat. Nincs tekintettel a nemre, családi állapotra, olykor még az egészséges életmódra sem. Az életkor pláne nem érdekli. Kár, hogy néhány orvos ezt még nem vette tudomásul. A Dívány egy olyan tragédiáról ír, amelyben az orvos tévedett, az anya pedig belehalt a rákba.

FEMINA:  A II. világháború leghíresebb kémnője, Nancy Wake a Gestapo legkeresettebb személye volt, vérdíjat is kitűztek a fejére.  A Fehér Egérként ismertté vált kémnő kezdetben tudósítóként tevékenykedett, később viszont a francia ellenállás tagja lett. A bátor nőről a Femina írt.

AZ ÉN KUTYÁM: Estére agresszív a kutyája, nyugtalan vagy alig lát? Esetleg morog, remeg vagy fel-alá járkál?Az Én Kutyám szerkesztősége utánajárt, mi okozza a kutyáknál az éjszakánként előforduló szokatlan viselkedést.

Rovatok