Index Vakbarát Hírportál

Civakodó ellenzék, Mária Valéria és széklettranszplantáció

2021. október 11., hétfő 19:46

Hírösszefoglaló felül- és alulnézetből.

Orbán Viktor magyar és Eduard Heger szlovák miniszterelnök is beszédet mondott Esztergomban, a Mária Valéria híd átadásának huszadik évfordulója alkalmából tartott ünnepségen. A magyar kormányfő azt mondta: „mi, szlovákok és magyarok nem ellenségek, hanem sorstársak vagyunk. Nincs sikeres Magyarország sikeres Szlovákia nélkül.”

Továbbra is tart a koronavírus-járvány negyedik hulláma Magyarországon. Már 5 909 819 embert oltottak be idehaza, de egyre emelkedik az új fertőzöttek és a napi halálos áldozatok száma is. A helyzet súlyosságát jelzi, hogy a Magyar Tudományos Akadémia elnöksége állásfoglalást adott ki, amelyben újabb mozgósítást sürgetett a lakosság átoltottsági arányának növelése érdekében. Az elnökség arra kérte az embereket, hogy zárt térben, rendezvényeken és tömegközlekedési eszközökön mindenki viseljen maszkot.

Ilyen még nem volt! Összefog a magyar egészségügy: kezelhető lehet az egyik legsúlyosabb kórházi fertőzés. A módszer neve: széklettranszplantáció, amely pontosan az, aminek hangzik. 

Dübörög az ellenzéki előválasztás: Dobrev Klára és Márki-Zay Péter egyre keményebben és durvábban üzen. Karácsony Gergely budapesti főpolgármester a Magyar Szocialista Párt és a Párbeszéd közös jelöltjeként az LMP támogatásával indult az előválasztáson, visszalépésekor arra kérte szimpatizánsait, hogy Márki-Zay Pétert támogassák a második fordulóban Dobrev Klárával, a Demokratikus Koalíció jelöltjével szemben. Ehhez képest felsorakoztak az MSZP-s és a párbeszédes politikusok, és egymás után jelentik be, hogy a DK miniszterelnök-jelöltje mellett állnak.

Szintén az ellenzéki előválasztáshoz kapcsolódik, hogy az első fordulóban utolsó helyen végzett Fekete-Győr András öt és fél év után távozik a Momentum éléről. A pártot a következő időszakban Orosz Anna irányítja ügyvezetőként. 

Történelmi pillanat előtt áll Fővárosi Törvényszék esküdtszéki terme, ahol nemsokára Kern András teszi tiszteletét. 


Laptársaink közül ma a

Port.hu-n a hétvégi sztárokról olvashattak.

A Díványon olyan hírességek nevét gyűjtöttek csokorba, akiknek emberéletek száradnak a lelkükön, mégis megúszták. 

A Totalcaron arról, hogy az egész autóipart megfojtja az acélhiány.

A Femina.hu-n a narcisztikus főnökökről írtak. 

A Napi.hu-n megjelent írás arról számol be, hogy több ezren kérték már a moratórium folytatását, izzanak a vonalak a bankoknál.

Rovatok