Index Vakbarát Hírportál

Itt az országos szexteszt: kiderült, hogyan és hány emberrel bújnak ágyba a magyar nők

2021. október 12., kedd 14:48 | aznap frissítve

A 18–49 év közötti magyar nők többségének tíznél kevesebb szexpartnere volt eddig – derült ki Az ország szextesztje című felméréséből, amelyet a JOY magazin készített. 

A válaszadók fele úgy nyilatkozott, hogy mindössze négy vagy annál is kevesebb szexpartnerrel volt együtt eddig.

Minden tizedik nőnek pedig csak egy szexpartnere volt.

A huszonévesek közt 15 százalék, a harmincasok körében öt százalék, a negyvenesek esetében pedig 11 százalék mondta ezt.

Mindeközben a válaszadók 26 százaléka mondta azt, hogy öt–kilenc emberrel volt együtt.

Tizenegy százalékuk 10–14 partnert, négy százalékuk pedig 15–19 partnert vallott be.

Nyolc százalékuk húsznál is több személlyel bújt ágyba, ebből egy százalék az, aki negyvennél is többre tette a partnerei számát. 

A 18–29 évesek hét százaléka vallotta magát szűznek. Az idősebb korosztályoknál egyszázalékos volt ez az arány.

A szinglik a misszionáriusra esküsznek

A felmérés szerint a legnépszerűbb szexpóz a misszionárius (29 százalék), ezt követi a lovagló póz (28 százalék) és a kutyapóz (27 százalék). A kevésbé hagyományos pózok közül a kiskifli-nagykifli nyolc százalékon, az ülő szexpóz három százalékon, míg a lótusz és a 69-es póz népszerűsége két-két százalékon áll. 

Korosztályokra lebontva a 18–29 éveseknél és a harmincasoknál is a misszionárius vezet (29 és 32 százalék), a negyvenesek körében viszont a lovagló póz a kedvenc (31 százalék).

A településtípusok függvényében is eltérések mutatkoznak a kedvelt pózok között. A községben a misszionárius dominál (47 százalék), míg a városokban és a megyeszékhelyeken élő hölgyek a lovagló pózt részesítik előnyben (33 százalék). A fővárosban kiegyenlített a verseny a három klasszikus között, sőt még a kis kifli-nagy kifli formátum is kapott 15 százalékot.

Az egyedülállók között magasan vezet a misszionárius póz (negyven százalék).

Az alkalmi és párkapcsolatokban viszont jóval alacsonyabb a népszerűsége (22-23 százalék). A házasságban élőknek viszont már a harmada választja ezt a pózt.

A lovagló pózt az alkalmi kapcsolatokban (33 százalék) és a házasságokban (36 százalék) is szeretik, de az egyedülállóknak csak 14 százaléka kedveli. A kutyapóz alkalmi kapcsolatokban csak tízből egyszer jellemző, a párkapcsolatban és házasságban élőknél viszont az esetek negyedében előfordul.

Rovatok