Index Vakbarát Hírportál

Videón hívta verekedni riválisát egy kaposvári család, ment is az adok-kapok

2021. október 15., péntek 15:14

Egy kaposvári házaspár régebb óta haragos viszonyban van egy másik famíliával, amelyet ezért 2020 augusztusában egy videóüzenetben verekedésre hívott ki. A nézeteltérést rendezni akaró „testmozgáson” csak hárman jelentek meg, de ők nem kímélték egymást – tudatta közleményében a Somogy Megyei Főügyészség

Az ügyészség beszámol róla, hogy amolyan családi ustawkát (előre egyeztetett tömegverekedés, ami Lengyelországban jelent meg a kilencvenes évek végén, elsősorban futballhuligánokra jellemző) rendeztek a megye jogú városban, ahol az összecsapást a Donneri körforgalomnál hajtották végre, amit egy térfigyelő kamera rögzített.

A kihívást szervező félből egy 25 éves nő és a 46 éves bűntett előéletű férje, míg ellenfeleik közül csupán egy 61 éves asszony jelent meg. Az autóból először csak a fiatalabb nő szállt ki, majd a forgalmas útkereszteződésben 

A JÁRÓKELŐK ÉS AZ AUTÓSOK SZEME LÁTTÁRA EGYBŐL VEREKEDNI KEZDETT AZ IDŐS ASSZONNYAL, AKI A MAGÁVAL HOZOTT FÉMVÁZAS ESERNYŐVEL ÜTLEGELTE HARAGOSÁT.

A dulakodásba az autó leparkolását követően a férfi is bekapcsolódott, így már egyesült erővel estek neki az asszonynak, aki az őt ért ütések hatására még az úttestre is kiesett. A házaspár a másik csépelését végül rövid időn belül abbahagyta, majd az autójukba ülve távoztak a helyszínről. A verekedésben csak a 61 éves nő szenvedett sérülést, neki 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérülései keletkeztek.   

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a büntetett előéletű, visszaesőnek minősülő férfival szemben végrehajtandó, míg a két nővel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Rovatok