Index Vakbarát Hírportál

Videó: Büntetőfékezés, leszorítás, megállásra kényszerítés az M3-as belső sávjában

2021. október 16., szombat 12:50

A tömegszerencsétlenségtől sem tartott az az autóvezető, aki úgy gondolta, hogy a legjobb hely egy közlekedő társával történt vita rendezésére az M3-as autópálya belső sávja, ahol megállította a forgalmat. Az esetről készült felvétel a bpiautosok.hu tette közzé. 

E szerint péntek reggel már forrtak az indulatok az M3-ason Budapest és Gödöllő között, ahol két autósnak támadt nézeteltérése, azt, hogy ez miért alakult ki nem tudni, ám az utána történtek egyszerre rémisztőek és megdöbbentőek. 

A felvétel tanúsága szerint a szürke Peugeot rendkívül közel halad (a követési távolságot jócskán túllépve) az előtte álló fehér színű autóhoz a külső sávban, majd hirtelen, szinte kitör mögüle és annak előzésébe kezd, illetve csak kezdene. A fehér személyautó vezetője ezt ugyanis nem engedi,

előbb ráhúzza a kormányt közlekedőtársára, majd folyamatos fékezésekkel megállásra kényszeríti, végül vészvillogóval megáll az autópálya belső sávjában.

Ezek után kiszáll a járművéből és teátrálisan magyaráz, mutogat a Peugeot sofőrjének, majd mint aki jól végezte dolgát visszaül az autójába. A felvételt készítő vezető is kénytelen volt megállni, az autópályán arra haladók igyekeztek kikerülni a párost. Azt, hogy ebben az időben, egy ilyen forgalmas autópálya belső sávjában mekkora veszélyt jelenthet a járművek közötti dulakodás, majd a belső sáv leállítása nem nagyon szükséges magyarázni.

Rovatok