Index Vakbarát Hírportál

Dobrev Klára: Bárki lesz a miniszterelnök-jelölt, mindenkinek támogatnia kell

2021. október 17., vasárnap 09:16

A szavazóurnákban már ott van a döntés az ellenzéki összefogás közös miniszterelnök-jelöltjének személyéről – mondta Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje vasárnap reggeli videóüzenetében.

Mint arról beszámoltunk, az előválasztás második fordulója szombat este lezárult. A második fordulóban nagyobb volt az érdeklődés, mint az elsőben. Az Előválasztás 2021 oldalán közzétett adatok szerint a második fordulóban összesen 662 016-an mentek el szavazni.

Ma este már azt is tudni fogjuk, hogy ki győzött, de abban biztos vagyok, hogy bárki is az, itt mindenki nyer. Még az utolsó hét feszült hangulata ellenére is, mert az igazán lényeges nem az, hogy ki lesz az ellenzéki összefogás közös miniszterelnök-jelöltje, hanem az, hogy ott álljon mögötte mindenki

– mondta Dobrev Klára.

A politikus úgy véli, hogy a Fideszt sem ő, sem pedig Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje nem tudja egyedül legyőzni. A Fideszt csak az ellenzéki összefogás tudja legyőzni – hangsúlyozta.

A legfontosabb az, hogy együtt maradjunk, és így álljunk fel jövő tavasszal Orbán Viktor hatalmi gépezetével szemben széthúzás, veszekedés és bizalmatlanság nélkül

– fogalmazott a DK miniszterelnök-jelöltje, aki arra kért mindenkit, hogy bárki is lesz az ellenzéki összefogás közös jelöltje, támogassák.

Ha mind ott leszünk a győztes mögött, akkor a változás elkerülhetetlen

– zárta videóüzenetét Dobrev Klára.

Rovatok