Index Vakbarát Hírportál

Boros: Bochkor miatt kellett elhagynom a Bumerángot

2021. október 19., kedd 22:27

Ha a magyar kereskedelmi rádiózás szóba kerül, sokaknak a Boros Lajos–Bochkor Gábor páros jut elsőként az eszébe. A duó nélkül éveken át elképzelhetetlen volt a reggeli rádiózás, rengetegen ébredtek az ő hangjukra. A viszonyuk azonban idővel mégis megromlott, és ez a szétválásukhoz vezetett.

Most Boros Lajos elárulta, hogy valójában Bochkor Gábor kényszerítette távozásra a Bumerángtól.

A legpitiánerebb történet volt ez. Az történt, hogy egyszer csak hatvanéves lettem, figyelmeztetés nélkül. Volt egy értekezlet, ott ültek a kollégák, Bocsi tologatta be a témákat, majd egyszer csak azt mondta: Lajos, hatvanéves lettél, mondjál fel, légy szíves

– emlékezett vissza Boros Lajos. Állítása szerint akkor azt a magyarázatot kapta, az ő kora miatt nem tudták megfelelően felvenni a harcot az akkor már erősnek számító konkurenciával, Sebestyén Balázsékkal.

Azt mondtam, hogy oké, ha ez a Bumerángot tovább görgeti, elmegyek nyugdíjba. Bochkor akkor még a nagy befutása elején volt, én pedig már egy pár Ki mit tud?-ot végigcsináltam, meg is nyertem, bejártam az országot. Bocsi még akarta ezt élvezni, én meg már tudtam, milyen a taps hangja

– idézte fel Boros Lajos. A Retro Rádió műsorvezetője, Bochkor Gábor teljesen máshogy emlékszik a történtekre:

Lajos az utolsó években sokszor mondta, hogy fáradt, nincs kedve már ezt csinálni. Ezt sajnáltam, de közösen megbeszéltük, végül abban maradtunk, hogy egy évig még marad, és ez az év róla szól majd. Megterveztük számára a búcsúturnét, amely meg is valósult, ez volt a Köszi, Lali! turné. Amikor elárultam, hogy én így szeretnék tőle elköszönni, megölelt és megköszönte… Azt is szerettük volna, ha egy nagy bulival ér véget a közös pályafutásunk, de mivel közben megszűnt a Neo, erre már nem nyílt lehetőségünk. Lajos egyébként 65 éves volt, amikor befejeződött a Bumeráng.

(via Blikk)

(Borítókép: Boros Lajos 2012. március 3-án. Fotó: Beliczay László / MTI)

Rovatok