Index Vakbarát Hírportál

A nyírkércsi önkormányzat buszutat szervez a Békemenetre

2021. október 20., szerda 14:14 | aznap frissítve

Külön buszutat szervez a nyírkércsi önkormányzat annak érdekében, hogy az emberek egyszerűbben jussanak el az október 23-i békemenetre.

Tisztelt Nyírkércsi Állampolgárok. A Budapesten megtartásra kerülő 2021. október 23-i Békemenetre az Önkormányzat csoportos autóbuszos utazást szervez

– ez áll abban a levélben, amelyet Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő tett közzé. A levelet Nyírkércs polgármestere írta alá.

Hadházy Ákos szerint ez újabb bizonyítékot jelent arra, hogy mennyire is  „civil” kezdeményezés a Békemenet. 

Erdélyből is jönnek a buszok

„Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az Erdélyi Magyar Néppárt, csakúgy, mint eddig minden alkalommal, ezúttal is utazást szervez a budapesti Békemenetre” – ez a felhívás jelent meg nemrég a Bihari Naplóban.

A Erdélyi Magyar Néppárt elnöke, Csomortányi István ezzel kapcsolatban a Népszavának  azt mondta, hogy Erdély több megyéjében is szervezik már a buszokat. Van ahol a párt, van ahol „baráti társaságok” révén történik ez – mondta, majd hozzátette: pontos számot nem tud mondani arra vonatkozóan, hogy hány busz érkezhet majd.

Elmondása szerint sokan érdeklődtek, Nagyváradról viszont például csak egy buszt indítanak. „Ismerve az egészségügyi helyzetet, megpróbálunk arra is vigyázni, hogy lehetőség szerint csak olyanok jöjjenek, akiknek az oltási igazolása megvan. Mert ezt a szép alkalmat nem szeretnénk azzal terhelni, hogy esetleg olyanok mennek oda, akik betegséget terjeszthetnek. Ez nagyon behatárolja a résztvevők számát, de egy busznyi érdeklődő biztosan utazni fog” – ismertette Csomortányi István. 

Rovatok