Index Vakbarát Hírportál

Rusvai Miklós: az október 23-i rendezvények után megnőhet a fertőzöttek száma

2021. október 21., csütörtök 22:11

Az október 23-i tömegrendezvények után megugorhat az új fertőzöttek száma – ezt mondta Rusvai Miklós állatorvos, virológus az ATV Híradónak.

Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár korábban egyértelművé tette, hogy a nemzeti ünnepen korlátozások nélkül lehet majd részt venni a tömegrendezvényeket.  A járványügyi szakemberek szerint korlátozások nélkül is biztonságosan lebonyolíthatók az ünnepi rendezvények – indokolta.

Mindeközben az utóbbi napokban egyre több új koronavírtus-fertőzöttről és halottról számoltak be a hatóságok. Csütörtökön 2361 új fertőzöttet jelentettek, amire utoljára április végén volt példa.

Rusvai Miklós a tömegrendezvények után még több új fertőzöttre lehet majd számítani. 

Hozzátette: a negyedik hullám csúcsán akár a napi 150-et is elérheti majd a halottak száma. 

„Ami nagyon fontos lenne, hogy lehetőleg a rendezvények szervezői is figyelmeztessék a résztvevőket: önmaguk érdekében,a szomszédjuk érdekében, lehetőleg viseljenek maszkot” – mondta Rusvai Miklós az október 23-i rendezvényekről. 

Október 23. alkalmából az ország számos pontján tartanak majd megemlékezéseket. A két legnagyobb politikai rendezvény Budapesten lesz.

(Via ATV)

Rovatok