Index Vakbarát Hírportál

Több mint két és fél ezer új fertőzött, meghalt 24 beteg

2021. október 22., péntek 09:14

Az elmúlt napon 2548 új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon, meghalt 24 beteg – derült ki a kormányzati tájékoztató portál pénteken közzétett adataiból. Utoljára április végén volt ilyen magas az új fertőzöttek száma.

Az előző napon 2361 új fertőzöttet azonosítottak, a betegség szövődményeibe húszan haltak bele. Kórházban 1105 koronavírusos beteget ápoltak, közülük 155-en voltak lélegeztetőgépen. A beoltottak száma 5 932 239 volt, közülük 5 710 977 fő már mindkét oltást felvette, a harmadik oltás lehetőségével 1,056 millióan éltek.

Hiába emelkednek a járványadatok, a kormány egyelőre nem vezet be korlátozásokat. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón elmondta: Magyarország polgárai felnőttek, aki akarja, maszkot hord, kötelező döntést a kormány nem hozott.

Egy szerdai budapesti konferencián szóba került, hogy egyhamar nem szabadul az emberiség a koronavírus-járványtól, és érdemes felkészülni újabb és újabb vírusváltozatok felbukkanására, miközben egyelőre még az is megjósolhatatlan, hogy hazánkban hogyan alakul a negyedik járványhullám

A koronavírus-járvány és a szezonális fertőzések elkerülése érdekében október 21-től több fővárosi kórházban látogatási tilalmat vezettek be. Így nem látogatható a Semmelweis Egyetemhez tartozó Városmajori Szív- és Érgyógyászati, a Pulmonológiai, a Belgyógyászati és Hematológiai, a Belgyógyászati és Onkológiai, valamint az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika.

Az Index szeptember elején kampányt indított, hogy minél többen oltassák be magukat. Mint írtuk, társadalmi felelősségünk, hogy mindenkihez szólva megértessük: visszakapott szabad életünk csak akkor folytatódhat, a nyáron a korábban megszokott kerékvágásba visszatérő közösségeink csak úgy maradnak működőképesek, ha minél többen kérik és felveszik az oltást.

Rovatok