Index Vakbarát Hírportál

Orbán-beszéd, Békemenet és ellenzéki nagygyűlés is lesz

2021. október 22., péntek 06:01

Tömegrendezvények kísérik az idei október 23-át, beszédet mond Orbán Viktor, újra Békemenet lesz, és közösen áll színpadra az ellenzéki összefogás. Mutatjuk a várható eseményeket.

Az október 23-i megemlékezések a Kossuth téren a reggel 9 órára kitűzött zászlófelvonással kezdődnek. Orbán Viktor miniszterelnök 15:30-tól mond beszédet a Bajcsy-Zsilinszky út–Andrássy út kereszteződésénél.

Az Országházban 10 és 16 óra között lehet megtekinteni a Szent Koronát. A Terror Háza Múzeum ingyenesen lesz látogatható, valamint egész napos, protokollmentes gyertyagyújtás lesz a Hősök falánál. Szintén egész napos megemlékezés zajlik majd az Új köztemetőben, a 301-es parcellánál.

Békemenet

Október 23-ra Békemenetet szervezett a Civil Összefogás Fórum. A gyülekező 13 órától lesz a Műegyetem rakparton, 14 órakor indul a menet, az útiterv: Műegyetem rakpart–Szent Gellért tér–Szabadság híd–Fővám tér–Kálvin tér–Múzeum körút–Astoria, ahol meghallgatják Orbán Viktor beszédét 15:30-kor.

Színpadon az ellenzék

Október 23-án Egységben a szabad Magyarországért! címmel közös megemlékezést tart az ellenzéki összefogás, az esemény 16 órakor kezdődik, a helyszín az Andrássy út–Dózsa György út sarka, az érkezőknek a Kodály körönd felől történő megközelítést javasolják a szervezők. 

Beszédet mond a Kodály körönd felé néző színpadon a győztes miniszterelnök-jelölt Márki-Zay Péter, valamint a négy aspiráns, akik versenyben voltak a következő sorrendben: 

A rendezvény várhatóan 17.30-ig tart.

„Stop, mindenki!”

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt is Békemenetet szervez, a gyülekező 11:30-kor kezdődik az Oktogonnál, 12 órakor indulnak el a körúton, a végcél a Széll Kálmán tér.

„Magyarország a magyaroké”

A Mi Hazánk Mozgalom a Corvin közben tart 15 órától megemlékezést, beszédet mond

Ami mindennél fontosabb: az Indexen egész napos percről percre tudósításban követheti az eseményeket.

(Borítókép: Békemenet a Magyar Állami Operaház előtt 2014. március 29-én. Fotó: Máthé Zoltán / MTI)

Rovatok