Index Vakbarát Hírportál

Újabb kórházakban vezettek be látogatási tilalmat

2021. október 27., szerda 17:48

A romló járványhelyzet miatt újabb kórházakban vezettek be látogatási tilalmat. Ezek közül a budapesti Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézetben és a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban teljes tilalom lépett életbe – adta hírül az MTI.

A Pest Megyei Flór Ferenc Kórházban és a szombathelyi Markusovszky kórházban csütörtöktől, míg a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban péntektől nem lehet látogatni a betegeket.

Korábban az Index is beszámolt arról, hogy a Semmelweis Egyetem öt klinikáján október 21-től lépett életbe látogatási tilalom, így az egyetemhez tartozó Városmajori Szív- és Érgyógyászati, a Pulmonológiai, a Belgyógyászati és Hematológiai, a Belgyógyászati és Onkológiai, valamint az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikán is.

Azóta ezt további három intézményre is kiterjesztették, így ez mostantól a Sürgősségi Orvostani Klinikát, a Geriátriai Klinika és Ápolástudományi Központot, valamint a Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinika Baross utcai részlegét is érinti.

A Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézetben életbe lépett teljes körű látogatási tilalom a rendelkezés szerint a Gyermekszív Központra is érvényes. Az intenzív osztályokon a látogatás ugyanakkor naponta változhat, a betegek állapotától függően. A bent fekvő gyerekek mellett egy egészséges szülő maradhat. Súlyos állapotú beteg látogatásáról az orvos egyénileg dönthet vagy írásos engedélyt adhat.

A budapesti Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban szerdán részleges látogatási tilalmat rendeltek el. A betegeket tilos felkeresni a krónikus, a pszichiátriai, az intenzív terápiás, a szülészet-nőgyógyászati, valamint a kiemelt hotelszolgálati osztályon.

Zalaegerszegen szerdán megelőző jelleggel vezettek be teljes látogatási tilalmat a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban, ahol már két osztályra vonatkozóan részleges korlátozás volt érvényben múlt péntek óta.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, az elmúlt 24 órában 3125 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Magyarországon szerda reggelre. Az adatok szerint jelenleg 1798 koronavírusos beteget ápolnak kórházban.

Rovatok