Index Vakbarát Hírportál

Több helyen is kötelezővé tették a maszkot egy budapesti kerületben

2021. október 27., szerda 08:51

A Hegyvidéki Önkormányzat (12. kerület) kulturális és sportintézményeiben kötelező lesz a szájat és orrot eltakaró maszk viselése a hat éven felüliek számára november 1-től. Az önkormányzat azzal indokolja a döntést, hogy így akadályoznák meg a koronavírus további terjedését.

Ez egybevág Karácsony Gergely főpolgármester szavaival, aki arra kérte a budapestieket, hogy hordjanak maszkot a tömegközlekedési eszközökön.

A MOMkult épületében a rendezvények során elsősorban a programhelyszíneken, valamint azon szolgáltatási pontoknál, ahol a szociális védőtávolság nem tartható (színházterem, előadótermek, büfé, ruhatár, mosdóhelyiségek) kötelező a maszk viselése

– írja a hegyvidek.hu, hozzátéve, hogy a MOM Sport Uszoda és Rendezvényközpontban is maszkot kell hordani az intézmény területén, míg a Hegyvidéki Sportközpont és Tanuszoda területén november 2-tól írják elő kötelezően a maszkviselést. A medencetérre ez természetesen nem vonatkozik.

A kerületben nem új keletű a maszkviselés, az önkormányzat épületébe ugyanis kizárólag úgy lehet belépni október 13. óta, akinél nincs, annak az önkormányzat biztosít orvosi maszkot a portán és az intézményben is.

Kazincbarcikán visszaállnak a kötelező maszkviselésre

A romló fertőzöttségi adatok miatt október 25-től, azaz hétfőtől Kazincbarcika kötelezővé teszi a maszkviselést a helyi polgármesteri hivatalban, a városi holdingnál, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagintézményeiben, a Védőnői Szolgálatnál, valamint a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ egységeiben – írta meg korábban az Index. 

(Borítókép: Bődey János / Index)

Rovatok