Index Vakbarát Hírportál

Tovább tartanak nyitva a temetők halottak napján Budapesten

2021. október 27., szerda 16:52

Mindenszentek és halottak napja miatt csütörtöktől jövő keddig meghosszabbított nyitvatartással, reggel héttől este nyolc óráig várják a megemlékezőket a fővárosi temetők, és szünetelnek a temetések − közölte a Budapesti Közművek temetkezési divíziója, a Budapesti Temetkezési Intézet (BTI). Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a társaság az ügyfélforgalom várható növekedése miatt ezekben a napokban ügyeletet tart a budapesti köztemetők irodáiban.

A Farkasréti temető és a rákoskeresztúri Új köztemető bejáratát belülről kegyeletteljes motívumokkal, fényfestéssel világítják meg. A rákoskeresztúri Új köztemetőben vasárnap és hétfőn ingyenesen, mikrobuszokkal segítik a közlekedést reggel nyolc és délután öt óra között. Ezeken a járatokon a járványhelyzet miatt maszk viselését kérik. Szombattól keddig autóval is díjmentesen lehet behajtani. A többi temetőbe gépjárművel behajtani tilos.

A Budapesti Temetkezési Intézet a forgalom zavartalanságáért és a biztonságért a temetőkben megerősített rendészeti szolgálatot biztosít, a kerületi rendőrségi egységek, a közterület-felügyelők és a polgárőrség tagjai pedig járőröznek a forgalmas napokon.

A társaság a járvány miatt a csoportos megemlékezéseket idén nem tartja meg, a Farkasréti temetőben viszont november 1-jére közös mécsesgyújtást szervez.

November 3-tól ismét a szokásos nyitvatartási rend lesz érvényben, a budapesti sírkertek reggel fél nyolctól délután öt óráig várják a látogatókat.

Rovatok