Index Vakbarát Hírportál

Szili Katalin: öt bolygó kéne ahhoz, hogy úgy éljünk, mint az amerikaiak

2021. október 28., csütörtök 16:36

Az alaptörvény olyan szabályozást tartalmaz a fenntartható fejlődésről, amely a jövő nemzedékek megóvását szolgálja. Ezt a Nemzeti Fenntartható Fejlődés Tanácsának alapító elnöke mondta. Szili Katalin, aki autonómiaügyekkel foglalkozó miniszterelnöki megbízott is, egy szekszárdi rendezvényen hangsúlyozta: a fenntartható fejlődés olyan szemléletmódot jelent, amely a társadalmi, gazdasági és ökológiai kérdéseket együtt kezeli, mivel a problémák rendszerszinten jelentkeznek. Hozzáfűzte: a fenntartható növekedés alapvetően különbözik a fenntartható fejlődéstől, „az előbbi azt jelenti, hogy többé, a második hogy jobbá válni”, tudósított a távirati iroda.

Szili Katalin szerint, ha mindenki úgy szeretne élni, mint az Amerikai Egyesült Államok polgárai, akkor öt bolygóra lenne szükségünk.

Horváth Péter János, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke arról beszélt, hogy a fenntartható energiaellátásban nagy szerepe van a zöldenergiának, az energiahatékonyságnak. 

Hozzátette: a lakossági felhasználók között sokan már tudatosan használják az energiát. Megjegyezte: bár sokan jó döntésnek tartják az elektromos autó használatát, az abban felhasznált energia nem feltétlenül megújuló forrásból származik.

Rovatok