Index Vakbarát Hírportál

Már második napja 4000 felett van az új fertőzöttek száma

2021. október 29., péntek 09:40

4041 új koronavírus-fertőzöttet jelentettek be pénteken Magyarországon, 37 ember halt meg a fertőzésben. 

Csütörtökön majdnem ugyanennyi, 4039 új fertőzöttet jelentettek 45 halálos áldozat mellett. A fertőzöttek száma legutóbb április közepén volt ezen a szinten. 

A pénteki adatok szerint kórházban 2130 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 230-an vannak lélegeztetőgépen. Csütörtökön 1970 kórházban és 204 lélegeztetőgépen kezelt betegről számoltak be, vagyis az ő számuk is nőtt azóta. 

Az utóbbi napokban drámai mértékben nőtt a naponta regisztrált új esetek száma Magyarországon. Egy héttel ezelőtt például még csak 2548, két héttel ezelőtt pedig 1249 új fertőzöttet regisztráltak.  A rossz járványügyi mutatókat részben az indokolja, hogysosem volt még ennyire magas a vírus reprodukciós rátája  Magyarországon, mint mostanság. 

A kormány a romló járványadatok miatt csütörtökön szigorító intézkedéseket jelentett be, az ezekről szóló rendeletek már meg is jelentek. Ezek fényében november elsejétől ismét kötelező lesz a maszkviselés a tömegközlekedési eszközökön, valamint a munkáltatók előírhatják az oltás felvételét dolgozóiknak.

Rovatok