Index Vakbarát Hírportál

A rendőrök megveretésével és lelövetésével fenyegetőzött, miután a vesztegetés nem jött össze

2021. október 30., szombat 13:54 | aznap frissítve

Tetézte magának a bajt az a szerb autós, aki megpróbálta megvesztegetni a rendőröket, miután fennakadt egy ellenőrzésnél.

A férfi még a múlt héten hajtott át egy piros lámpán az Üllői úton, pechére éppen egy rendőrautó  előtt. A járőr azonnal a nyomába szegődött és végül a Haller utcán állította meg. A férfi láthatóan ittas állapotban volt, és úgy gondolta, gyorsan megoldja a helyzetet, ezért több száz eurót ajánlott fel a rendőröknek, azért, hogy szemet hunyjanak.

A BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói nem vették jónéven ezt a „kedvességet”, így további erősítést kértek a helyszínre és az elkövetőt vesztegetés miatt előállították.

A férfi ezután taktikát váltott, és azt állította, hogy a rendőrök megverték és meglopták. Ez az erőtlen próbálkozás sem térítette el a rendőrök figyelmét arról, hogy az autó a több felbontott sör mellett  kábítószergyanús anyagot is rejtett.

Miután a férfit előállították a BRFK IX. Kerületi Rendőrkapitányságra, gondolta még egy utolsó próbát tesz, és azzal kezdett fenyegetőzni, hogy megvereti és lelöveti a rendőröket. Emiatt a Központi Nyomozó Főügyészség folytatja le ellene a büntetőeljárást. Terdik Tamás vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya Panyi István hadnagyot és Szabó Gergely Árpád törzsőrmestert dicséretben és jutalomban részesítette. 

Rovatok