Index Vakbarát Hírportál

Rusvai Miklós szerint fokozatosan rá kell ereszteni a lakosságra a vírust

2021. november 2., kedd 11:16

A vendéglátóipari helyeken, a szórakozóhelyeken indokolt lenne a védettségi igazolás ellenőrzése, a boltokban pedig a kötelező maszkhasználat ismételt elrendelése, mondta Rusvai Miklós az ATV Start című műsorában.

A kormánynak a különböző intézkedések bevezetése előtt az egészségügyi és gazdasági szempontok mérlegelése mellett a lakosság pszichés szempontjaira is figyelemmel kell lennie. Érdemes vizsgálni, hogy egy esetleges döntés nyomán felerősödnek-e a maszkellenes vagy az oltásellenes hangok, ha valamelyiket kötelezővé teszik.

A beoltottság nem garantálja azt, hogy nem betegszünk meg

– húzta alá Rusvai Miklós.

Magyarország Közép- és Kelet-Európa gócpontjának számít az Európai Járványügyi Központ hétvégi adatsora szerint. Ez a második legrosszabb járványügyi besorolást jelenti. Az összes járvány hullámokban jelentkezik, a koronavírus-járvány is ilyen lesz. Most „rajtunk van a sor” – tette hozzá a szakember.

Az oltással most csökkentjük az egészségügy terhelését, védjük az embereket, de lassan „rá kell ereszteni a vírust a lakosságra”.

A maszk rajtunk van, az oltást felvehetjük, a súlyos megbetegedések számát csökkentjük, de mivel tudjuk, hogy ez itt marad velünk, előbb-utóbb mindenkinek fertőződnie kell. Azt kell elérni, hogy ne hirtelen fertőződjön meg mindenki, de ha a betegség mindenkit elért, akkor lehet majd nyájimmunitás.


Rovatok