Index Vakbarát Hírportál

Jobbközép gyűjtőpárttá szeretne válni Pálinkás József pártja

2021. november 2., kedd 13:00

Tisztújító közgyűlést tartott az Új Világ Néppárt, továbbra is Pálinkás József marad az elnök.

Az Új Világ Néppárt 2021. október 28-án tisztújító közgyűlést tartott, amelyen a lemondott elnökség helyére új tagokat választott.

Az új összetételű elnökség továbbra is elkötelezett a 2022-es kormány- és rendszerváltás mellett, amelyet az előválasztáson résztvevő többi ellenzéki párttal összefogva tart csak elérhetőnek. Az Új Világ Néppárt a 2022-es országgyűlési választások során támogatni fogja az ellenzéki előválasztás győztes miniszterelnök-jelöltjének kampányát

közölte a párt.

Középtávú céljuk, hogy a választásokat követően egy új, erős jobb-közép politikai gyűjtőpárttá váljanak, amely hosszútávon képes lesz otthont nyújtani „a jelenlegi politikában csalódott, polgári értékek mellett elkötelezett szavazóknak”.

Az Új Világ Néppárt új összetételű elnöksége: Pálinkás József (elnök), Visi Piroska (alelnök). Elnökségi tagok: Bánfalvi Győző, Fekete László, Szent-Iványi István.

Az ellenzéki előválasztáson Pálinkás József miniszterelnök-jelöltként és képviselőjelöltként is indult. A miniszterelnök-jelöltséghez végül nem sikerült összegyűjtenie a szükséges támogatói ajánlásokat, képviselőjelöltként pedig alulmaradt az előválasztáson Hajdú-Bihar megye 1-es számú választókerületében.

Márki-Zay Péter, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje az előválasztás után többször is arról beszélt, hogy az új parlamentben egy hetedik frakciót szeretne majd, amelyben helyet kaphatnának a civilek, a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) és a Pálinkás József-féle Új Világ Néppárt képviselői is.

Rovatok