Index Vakbarát Hírportál

Karácsony szövetségesei is vizsgálatot várnak a Városháza eladása ügyében

2021. november 5., péntek 14:37

A fideszesek mellett már a DK-s Niedermüller Péter is szeretne tisztán látni a „súlyos ügyben”.

A Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője mellett Karácsony Gergely főpolgármester szövetségese, Niedermüller Péter is szeretne tisztán látni a Városháza eladása ügyében. 

A Demokratikus Koalíció politikusa szerint egy ilyen súlyos ügyben mindenképpen belső vizsgálatra lehet számítani.

Meg vagyok róla győződve, hogy a főpolgármester nem tehet mást, mint hogy belső vizsgálatot indít. Ha ugyanis csalás miatt feljelentést tesz, azt alaposan meg kell indokolnia, különben a nyomozó hatóság visszautasítja. Tehát biztos vagyok benne, hogy sokirányú vizsgálódás fog folyni, amit helyesnek is tartok, hiszen akármi is ennek a történetnek a végkifejlete, ez azért súlyos ügy

– nyilatkozta Niedermüller Péter a Városháza-ügyről a Mediaworks hírcentrumának.

A DK politikusa azt is elárulta, hogy

hétfőn várhatóan egyeztetni fognak a főpolgármesterrel,

aki lapunk ma reggeli cikkére reagálva azt írta a közösségi oldalán, feljelentést tesz, hogy kiderítse, kik és miért házalhatnak a Városháza eladásának lehetőségét ígérgetve. (A Telex információi szerint a főváros már be is adta a feljelentést.)

Niedermüller Péter mellett a fővárosban ellenzékben lévő Fidesz is szeretné tudni, mi állhat az Index cikkei nyomán kirobbant ügy hátterében. Láng Zsolt, a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője pénteken nyílt levélben kérte Karácsony Gergelyt, hogy tisztázza az egyre bonyolultabb helyzetet.

Láng Zsolt azzal a kérdéssel fordult a főpolgármesterhez, hogy kíván-e belső vizsgálatot indítani, továbbá azt is szeretné tudni, hogy van-e olyan fővárosi illetékes, aki Karácsony tudta nélkül valóban tárgyalásokat kezdett a Városháza teljes épületének és telkének eladásáról. Végül arra is szeretne választ kapni Láng Zsolt, hogy amennyiben a hírekben megnevezett cég semmilyen biztatást nem kapott a Fővárosi Önkormányzattól vagy annak bármely munkatársától, indít-e ellenük jogi lépéseket Karácsony Gergely.

(Borítókép: Niedermüller Péter és Karácsony Gergely 2020. szeptember 14-én. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI / MTVA)

Rovatok