Index Vakbarát Hírportál

Mégsem a koronavírus miatt kellett bezárni két budapesti iskolát

2021. november 6., szombat 05:57

Vélhetően a koronavírus-járvány miatt nem nyitott ki az őszi szünet után két budapesti iskola – közölte a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének országos választmányi tagja.

Nagy Erzsébet a Spirit FM Aktuál című műsorában azt mondta: a hivatalos indoklás szerint „technikai vizsgálatok” miatt nem nyitottak ki az intézmények,

de a PDSZ szerint a valóságban a járványhelyzet miatt zárhattak be.

„Az őszi szünet után technikai vizsgálatok, különböző építészeti problémák miatt kijelenteni azt, hogy megvizsgálják, mi a helyzet az azbeszttel az épületben, ez meglehetősen furcsa sztorinak tűnik” – mondta Nagy Erzsébet. 

Hozzátette: sok iskolából hallják azt, hogy rengeteg a fertőzött, és nagyon sokan vannak táppénzen, ami miatt nem tudják megszervezni a tanítást sem.

Frissítés:

Szombat délelőtt jelentkezett nálunk a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) választmányi tagja, Nagy Erzsébet, aki azt mondta, tájékoztatást kaptak a Klebersberg Központtól az iskolabezárásokról. Ez alapján a Németvölgyi Általános Iskolát a tető vizsgálata miatt zárták be, a Kosztolányi Dezső Gimnáziumot pedig csatornaprobléma miatt, tehát ez alapján a bezárásoknak nincs közük a Covidhoz.

Nagy Erzsébet mindeközben cáfolta, hogy ők azt mondták volna, az Emberi Erőforrások Minisztériuma vissza akarja vonni a kötelező oltásról szóló döntést. Bár a legutóbbi egyeztetésükön ők valóban ennek eltörlését követelték, de a minisztérium erre reagálva pusztán annyit közölt, hogy a következő ülésen kapnak majd erre választ. A PDSZ tisztviselője azt mondta: kellemetlen helyzetbe hozta őket a Népszava cikke, amelyben az ülésen elhangzottakat már visszavonásként értékelték a miniszter oldaláról. 

(Via ATV)

Rovatok