Index Vakbarát Hírportál

Nem vetítik az Elkxrtukat Tapolcán, kiderült, hogy miért

2021. november 8., hétfő 15:40

A fideszes politikus a Facebookon számolt be arról, hogy levélben fordult Bakonyi Veronikához, a Tapolca Városi Mozi igazgatójához amiatt, hogy a filmet nem vetítik a városban.

„Kötelességemnek tartom, hogy továbbítsam Önnek a tapolcai polgárok által megfogalmazott kritikát, akik az elmúlt napokban több ízben kerestek meg a tapolcai Városi Mozi műsorával kapcsolatban. Az Elk*rtuk című filmet már több mint 98.000-en látták a hazai mozikban, ami kiemelt siker a hazai filmek nézőszámait tekintve, de a környék lakossága sajnos kénytelen volt a szomszédos városok filmszínházait felkeresni” – áll a levélben, amelyben Navracsics Tibor felteszi a kérdést: milyen megfontolás, netán utasítás áll a döntés mögött és mikor tűzik műsorra az Elk*rtuk című filmet?

Megérkezett a válaszlevél

Navracsics Tibor hétfő délután tette közzé azt a levelet, amelyet válaszul kapott. 

Tájékoztatom a film kapcsán, annak témája okán, a lefolytatott egyeztetések eredményeként született döntés alapján a filmet nem tűztük műsorra

– áll a mozi igazgatója által írt válaszlevélben. 

„Ezt a választ mindenki figyelmébe ajánlom, aki az előző poszt alatt a független és gazdasági megfontolásokat szem előtt tartó mozi ideája mellett kardoskodott. Úgy tűnik vannak Tapolcán, akik már szégyenlik azt, amit pár éve gondoltak a 2006-os eseményekről” – kommentálta Navracsics Tibor. 

A Gyurcsány-filmet egyébként már több mint 100 ezren látták a mozikban, és még az is lehet, hogy folytatása is lesz.

(Borítókép: Navracsics Tibor 2021. október 7-én. Fotó: Mónus Márton / MTI)

Rovatok