Index Vakbarát Hírportál

Zacher Gábor szerint további korlátozásokra van szükség

2021. november 9., kedd 19:35

Zacher Gábor, a hatvani kórház sürgősségi osztályának főorvosa úgy látja, hogy már most be kellene vezetnie a kormánynak további korlátozásokat, például a zárt térben a kötelező maszkhasználatot, illetve az oltatlanokra vonatkozó további korlátozásokat, amelyeket a rendőrség ellenőrizhetne.

Az orvos radikálisabb beavatkozásokat tart szükségesnek annál, mint amit most a kormány kihirdetett a járvány megfékezésére. A kötelező oltással kapcsolatos kormánydöntésről azt mondta: olyan ez, mint Poncius Pilátus, aki mosta kezeit, a felelősség áthárul a munkaadókra.

A Koronavírus.gov.hu oldalon a hírek 75 százaléka politikai hirdetés – mondta el Zacher Gábor Fiala János műsorában. Osztotta Orbán Viktor miniszterelnök nézeteit arról, hogy leginkább az oltás védi meg az embereket a vírustól, ugyanakkor felhívta a figyelmet: a kormányzati kommunikáció is tehet arról, hogy az emberek elvesztették a bizalmukat a hiteles tájékoztatásban. Idézte a kormányfőt, aki egy nyilatkozatában azt állította: aki megbetegszik, azt meggyógyítjuk.

Ettől a pillanattól kezdve bedőlt a világ. Ha a halálozási adatokat megnézzük, 32 ezer haláleset történt idáig körülbelül, ami a Covid rovására írható. Hogy lehet ezzel a 32 ezer halálesettel elszámolni?

– tette fel a kérdést Zacher Gábor, aki a kormányzati kommunikációt „nagy ködösítésnek” nevezte. Mint elmondta,

mindenkinek az lenne az érdeke, hogy álljon rendelkezésre az információ az oltások hatékonyságáról, hogy oltás nélkül, egy vagy két oltással hányan fertőződnek meg és kerülnek kórházba.

Zacher Gábor szerint Magyarországon csomó kötelező oltás ellen nincs akkora ellenállás, mint a koronavírus elleni vakcinákkal kapcsolatban, bár a Pfizer vakcinája a lehető legjobban kivizsgált oltóanyag az oltások történetében. Erről azt mondta:

Olyan nehéz lóval kártyázni, mint azokat meggyőzni az oltásról, akiket a szakmai érvek sem érdekelnek.

(Borítókép: Zacher Gábor. Fotó: Kaszás Tamás / Index)

Rovatok