Index Vakbarát Hírportál

31 millió forintból ülésezett a Fidesz Esztergomban

2021. november 10., szerda 08:26

Összesen több mint 31 millió forintba került a Fidesz szeptemberi frakcióülése Esztergomban – vette észre az Mfor. A szeptember 15. és 17. között Esztergomban megtartott, kihelyezett frakcióülés megrendezésére kötött szerződések alapadatai november 4-én kerültek fel a parlament.hu-ra. 

E szerint a Fidesz szolgáltatási szerződés keretében nem kevesebb mint 25 334 298 forintot fizetett a Solva Property Kft.-nek, és ugyanilyen jellegű szerződéssel további 6 066 408 forintot a Solva Hotel Kft.-nek, így 

az őszi frakcióülés összesen több mint 31 millió 400 ezer forintba került.

A két szerződő cégben az a közös, hogy mindkettő Hernádi Zsolt érdekeltségébe tartozik: a Solva Hotel és a Solva Property is a Solva Magántőkealap tulajdonában van, amely egy, a Gran Private Equity Zrt. által kezelt magántőkealap, a Gran Private Equity pedig a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatójának többségi érdekeltsége.

Az Mfor megjegyzi, hogy a szeptemberi még így is „csak” a második legdrágább a Fidesz-frakcióülések történetében: az ugyancsak idén, június 16–18-ig tartó debreceni frakcióülés jeles alkalmából a kormánypárt több mint 56 millió forintot fizetett a Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nonprofit Kft.-nek. A lap összehasonlításképpen összeszedte a korábbi kihelyezett frakcióülések számláit is, amelyek ekképpen alakultak:

2011-től számolva a kihelyezett fideszes frakcióülések összköltsége pedig összesen több mint 236,5 millió forint volt.

(via parlament.huMfor)

Rovatok