Index Vakbarát Hírportál

Karddal támadt a rendőrökre egy férfi Pest megyében

2021. november 10., szerda 12:37

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt bíróság elé állít egy férfit, aki karddal támadt a jogszerűen intézkedő rendőrökre.

A rendőröket vasárnap este riasztották egy Pest megyei családi házhoz amiatt, hogy  egy 39 éves férfi agresszív magatartást tanúsít.  A kiérkező négy rendőr intézkedett az elkövetővel szemben, aki azonban a rendőrök többszöri felszólítása ellenére sem igazolta magát. Ehelyett fenyegetőleg közelebb lépve, emelt hangon távozásra szólította fel őket.

Ezt követően a férfi magához vett egy kardszerű, 30 centiméter pengehosszúságú kihegyezett fém pengéjű, emberi élet kioltására alkalmas tárgyat,

és azzal vágó mozdulatokat tett a rendőrök felé.

A férfi a karddal követte a házból hátráló rendőröket, miközben azzal megrongálta a kertben lévő egyes berendezési tárgyakat. A rendőrök többször felszólították a férfit, hogy tegye le a kardot és figyelmeztették arra, hogy amennyiben a jogellenes magatartásával nem hagy fel, fegyverhasználatra kerül sor. Erre ő azt válaszolta, hogy

lőjetek le!

Az egyik rendőr ekkor figyelmeztető lövést adott le a szolgálati lőfegyverével, de a férfi erre sem reagált, és továbbra is közeledett a rendőrökhöz, miközben a kezében lévő karddal többször szúró és vágó mozdulatokat tett, majd azzal a kerítésre ütött. Ettől az eszköz pengéje kitört a markolatból, ezt kihasználva a rendőrök letörték a még mindig agresszív férfi ellenállását, megbilincselték őt, majd előállították az illetékes rendőrkapitányságra.

A nyomozó ügyészség az őrizetben lévő elkövetőt gyanúsítottként hallgatta ki, és szerdán a Gödöllői Járásbíróság elé állítja. A férfi által elkövetett bűncselekmény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. 

(via Ügyészség)

Rovatok