Index Vakbarát Hírportál

Tényleges életfogytiglant kér az ügyészség egy 2004-es gyilkosság elkövetőjére

2021. november 11., csütörtök 15:46

Az ügyészség tényleges életfogytig tartó szabadságvesztést kért arra a férfi, aki még 2004-ben gyilkolt meg egy 77 éves makói asszonyt, valamint 51 éves lányát az elsőfokú ítélet szerint – tájékoztatta csütörtökön az MTI-t a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség helyettes szóvivője. 

Lajkó Szilvia a távirati irodának elmondta, hogy a Szegedi Törvényszék különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, valamint életfogytig tartó szabadságvesztés büntetésével sújtotta azzal, hogy legkorábban harminc év után bocsátható feltételes szabadságra. 

A vádlott férfi 2004 még novemberében Makón, a 77 éves sértett által egyedül lakott ház melléképületében rejtőzött el az elsőfokú ítélet szerint, majd egy vascsővel brutálisan bántalmazta az oda érkező idős nőt.

Az asszony ezután a földre zuhant az ütésektől. Nem sokkal később a sértett 51 éves lánya is megérkezett az ingatlanba, ahol az összetalálkozás után dulakodni kezdett anyja bántalmazójával.

A vádlott a fiatalabb sértettet egy késsel nyakon szúrta, majd őt is durván bántalmazta a vascsővel. A férfi nem sokkal később elvágta az ártalmatlanná tett sértett nyakát, majd elmenekült az ingatlanból.

Rovatok