Index Vakbarát Hírportál

Elfogta a rendőrség a több milliós csalással vádolt dunaújvárosi férfiakat

2021. november 13., szombat 09:50

Két férfi egy idős férfit rábírt, hogy Dunaújváros egyik bankfiókjában több millió forint értékben személyi hitelt igényeljen. A hitel kérelmének jóváhagyása után az elkövetők a sértett jelenlétében a megigényelt összeget több részletben, más-más bankfiókokban vették ki, többek között Dunaújvárosban, Érden és Budapesten – közölte a rendőrség.

Az eljárás alá vont férfiak szeptember 30-án egy budapesti áruházban a nyugdíjas férfit arra is rávették, hogy áruvásárlási hitellel elektronikai termékeket, televíziót, játékkonzolokat, porszívókat, kávéfőzőt és hangfalat vásároljon nekik.

S. Attila és G. Zsolt otthonában a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai november 10-én házkutatást végeztek, és elektronikai termékeket foglaltak le. Ezt követően a két férfit előállították a rendőrkapitányságra.

Bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntett elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket. Az ügyészség indítványozta az előzetes letartóztatásukat, amit a bíróság november 12-én elrendelt.

Rovatok