Index Vakbarát Hírportál

Hatmilliót kerestek a netes csalók nem létező termékekkel

2021. november 13., szombat 09:55

Ismét egy olyan társaságot számolt fel a rendőrség, amely bevált módszerrel nem létező árut kínált a világhálón, a pénzt begyűjtötte, majd a pénzzel együtt elérhetetlenné vált – közölte a rendőrség.

A csalók jól ismert internetes hirdetőoldalakon és egy közösségi oldal adás-vételi csoportjában 2019 novemberétől 2020 novemberéig más-más néven különféle nagy értékű termékeket kínáltak, melyekkel valójában nem is rendelkeztek. Meghirdettek többek között számítógépes alkatrészeket, karórákat, játékkonzolokat, tévéket, de árultak gyerekjátékokat és fémvázas medencéket is.

Az ország számos pontjáról jelentkező megrendelőktől előre utalással kérték a vételárat. Azt ígérték, hogy postázzák a terméket, de a pénz megérkezése után elérhetetlenné váltak. A csalók összesen több mint hatmillió forintos kárt okoztak.

A rákosmentei nyomozók október 18-án egy békéscsabai lakásban fogták el a közel 50 rendbeli csalással gyanúsítható testvérpárt, a 43 éves V. Sándort és az 51 éves V. Mariettát.

A férfi kihallgatásán beismerő vallomást tett, míg nővére mindent tagadott. Két társuk közül a 28 éves R. Norbert részben beismerő vallomást tett, a 36 éves K. Mónika pedig tagadta a bűncselekmények elkövetését.

Rovatok