Index Vakbarát Hírportál

Megvan Novák Katalin utódja, Orbán Viktor maradt a Fidesz elnöke

2021. november 14., vasárnap 15:23

Gál Kingát választották a Fidesz új alelnökévé a párt szombati tisztújító kongresszusán. Az európai parlamenti képviselő ezzel Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter alelnöki helyét veszi át.

A jogászvégzettségű Gál Kinga 2004 óta európai parlamenti képviselő, 2007–2014 között az EP Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottságának alelnöke volt. 

Nagy meglepetések a további pártvezetői pozíciókban nem történtek, a Fidesz elnökének Orbán Viktort választották, az eddigi alelnököket Gál Kinga kivételével pedig újraválasztották.

Ők:

A Fidesz kétévente megrendezett tisztújító kongresszusát szombat délelőtt tíz órától tartották a Hungexpón. Azon túl, hogy a nagyobbik kormánypárt új alelnököt választott, szavaztak az elnök személyéről is.

Az Index által végig élőben tudósított eseményen beszédet mondott többek között Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Varga Mihály pénzügyminiszter, Varga Judit igazságügyi miniszter, Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter, Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára, Deutsch Tamás EP-képviselő, Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára és Gyopáros Alpár, a Magyar Falu program kormánybiztosa, és felszólalt Orbán Viktor miniszterelnök is.

(Borítókép: Gál Kinga 2020. október 29-én. Fotó: Mohai Balázs / MTI)

Rovatok