Index Vakbarát Hírportál

A fideszes polgármester szerint, amíg a kormánypárt ezt nem tisztázza, aligha nyer

2021. november 15., hétfő 21:57

Kovács Péter XVI. kerületi, kormánypárti polgármester a vasárnapi Fidesz-kongresszuson arról beszélt többek között, hogy a pártközpontból útmutatást vár, mert vannak olyan kérdések, amelyekre nem tud megfelelő választ adni az aktivistáknak. Azt azonban nem közölte, milyen kellemetlen kérdésekre gondolt.

Aktivisták várják azt, hogy a Fidesz minden dolgot tisztázzon. Amíg ezt nem tudja tisztázni, addig nagy valószínűséggel nem fog nyerni, legalábbis Budapesten

– mondta Kovács Péter az RTL Híradónak, ám arra a kérdésre, hogy mondana-e egy-két példát, nemmel felelt.

A polgármester annyit fűzött hozzá, hogy vannak olyan kérdések, amelyekre a válasza nem megfelelő. Majd amikor rákérdeztek, hogy például Mészáros Lőrinc látványos gazdagodása közpénzből ilyen kérdés-e, a fideszes polgármester jó tippelgetést kívánt, és elköszönt.

Vajda Zoltán XVI. kerületi független képviselő szerint a közgyűlésben és a helyi ügyekben sem kap válaszokat Kovács Pétertől, ezért a vasárnapi beszéde után üzenetet írt neki.

Egyrészt üdvözöltem, hogy ezt a mondatot kimondta, és fölemlítettem neki azt, hogy az elmúlt időben nem kaptam tőle válaszokat, és azt kértem tőle, hogy csak jelezze számomra, amint a pártközpontból megérkeztek ezek az ukázok, ezek a központi válaszok. Mert amint ezek megérkeztek, remélem, kapok válaszokat a kérdéseimre. Egyelőre erre sem válaszolt

– mondta Vajda Zoltán.

Rovatok