Index Vakbarát Hírportál

Kilenc és fél évet kaphat a budapesti rabló

2021. november 15., hétfő 09:50

Kilenc és fél év fegyházbüntetésre ítélték azt a férfit, aki 2020. augusztus 18-án egy belvárosi társasházban rátámadt egy idős asszonyra: megragadta a nyakát, és fojtogatta, majd kitépte a nyakában lévő nyakláncot, és azzal megpróbált elmenekülni.

A többszörösen büntetett 35 éves férfi még tavaly nyáron támadt a 75 éves nőre, aki a lépcsőn felfelé indulva bevásárlószatyrokat cipelt. A férfi mindkét kezével megragadta az idős asszony nyakát, fojtogatta, majd egy hirtelen mozdulattal kitépte a nyakában lévő 200 ezer forint értékű arany nyakláncot, és azzal kifutott a lépcsőházból.

A megtámadott asszony elejtette a kezében tartott szatyrokat, elesett a lépcsőn, és könnyebb sérüléseket szenvedett. A rablás után a nő kilépett a társasházból, segítségért kezdett kiabálni, amire több járókelők is felfigyelt, valamint feltűnt nekik a sietősen távozó férfi, ezért utánafutottak és követték, miközben értesítették a rendőröket. A rabló menekülés közben az arany nyakláncot egy díszfa tartójába dobta. A rendőrök végül a rablót egy hotel parkolóházában, egy gépkocsi alá bebújva megtalálták, elfogták, majd az ellopott ékszert a nőnek visszaadták.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság a férfit 9 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet nem jogerős. 

(via Ügyészség)

Rovatok