Index Vakbarát Hírportál

Beköszöntött az új korszak a kutakon, de vannak meglepetések

2021. november 15., hétfő 21:43

Mától a benzinkutakon már a 480 forintban maximált üzemanyagárak fogadták a sofőröket, de voltak helyek, ahol még ennél is jobb ajánlattal készültek. Véleményt mondtunk az új Reszkessetek, betörők!-ről, Puzsér Róbert Berki Krisztiánról, Róna Péter pedig az MNB háborújáról. Ezek voltak az Index legfontosabb cikkei hétfőn.

Ma megismerkedhettünk a 479,99 forintos benzinárral, de voltak olyan kúthálózatok, amelyek az ár maximálása ellenére sem változtattak üzletpolitikájukon, és még ennél is olcsóbban kínálták az üzemanyagot. Hogy melyek ezek a kutak, kiderül cikkünkből.

Exkluzív interjút adott az Indexnek Robert Lewandowski korábbi ügynöke és üzlettársa, aki ma már perben áll a világ egyik legjobb futballistájával. Mint mondta, egykor testvéri kapcsolat volt közöttük, de most eurómilliókért háborúznak. Részletek itt!

Puzsér Róbert és Berki Krisztián között sosem volt testvéri a kapcsolat, a háború viszont annál inkább jellemző rájuk. Ennek újabb fejezete az a publicisztika, amelyben Puzsér arról értekezik, miért nincs helye Berkinek a nyilvánosságban. Olvassa el a véleménycikket!

Még mindig háború, ezúttal a Jegybankkal a főszerepben. Róna Péter közgazdász szerint az MNB egy rendkívül komplex inflációs csatába kényszerült, és a külföldről érkező nyomás visszaszorításához sem a kormánynak, sem a jegybanknak nincs eszköze. Részletek itt!

A kicsi, önkorlátozó vagy nagy, beavatkozó állam dilemmájáról beszélgettünk az Egyensúly Intézet kutatási igazgatójával, Filippov Gáborral, aki szerint az álláskeresési járadék ebben a formájában vécén lehúzott pénz. Olvassa el interjúnkat! 

Nincs karácsony Kevin nélkül, és ezt most a saját bőrünkön is megtapasztaltuk, amikor megnéztük a Reszkessetek, betörők! feldolgozását. A rövid véleményünk szerint a film merénylet az emberiség ellen, a hosszabb, kifejtősebb verziót itt találja.

NAPI.HU: Vegyes fogadtatása van a hétvégén zárult glasgow-i klímacsúcsnak, de abban mindenki egyetért, hogy a Párizsi Klímaegyezményben foglalt célokat rettenetesen nehéz lesz elérni. A Napi.hu összefoglalója szerint „még mindig a pokolba vezető úton vagyunk”.

FEMINA: Oroszország ritkán látott oldalát mutatja meg egy fotós, aki nem a beállított, szétretusált vagy cukormázas helyzeteket kapja lencsevégre, hanem a mindennapi élet igazi, sokszor vicces és furcsa pillanatait. A képeket a Femina cikkében nézheti meg.

DÍVÁNY: Emlékszilánkok az egykor volt és sosem lesz Magyarországról, ahol a cseléd családtagnak számított. A Dívány egyik olvasója most a család cselédjének emlékét eleveníti föl, aki öt generációt szolgált becsülettel.

Rovatok