Index Vakbarát Hírportál

Elítélték Egerben a súlyos sérülést okozó késelőket

2021. november 16., kedd 11:56

Első fokon, nem jogerősen a bíróság bűnösnek talált egy férfit és az elkövetés idején fiatalkorú testvérét, akik Heves megyében életveszélyesen megkéselték haragosukat – tájékoztatta az MTI-t az Egri törvényszék.

Az ügyben első fokon eljáró Egri Törvényszék az életveszélyt okozó testi sértés bűntettét bizonyítottnak találva az elsőrendű vádlottat 1 év 6 hónap, fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre, míg a másodrendű vádlottat 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte. Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, míg a vádlottak és védőik 3 nap gondolkodási időt kértek.

Az ügyben a Heves Megyei Főügyészség emelt vádat, miután 2020 nyarán a két testvér egy korábbi konfliktus miatt elcsalta haragosát egy lakatlan, romos ingatlanba, hogy ott bosszúból megverjék.

Az épületben az idősebb testvér felkapott egy odakészített farudat. Kétszer fejbe ütötte, öccse pedig egy zsebkéssel az oldalán megszúrta a menekülni próbáló férfit.

Miután a sérült megbotlott és a földre esett, a fiatalkorú testvér hátba döfte. A férfi életveszélyesen megsérült, de sikerült elmenekülnie. Felépülése több hétig tartott, életét a gyors és szakszerű orvosi segítség mentette meg.

Rovatok