Index Vakbarát Hírportál

Megvan, meddig kell jelentkezni a középiskolai írásbeli felvételire

2021. november 16., kedd 10:58

December 3-ig lehet jelentkezni a középiskolai írásbeli felvételi vizsgákra – tájékoztatta az MTI-t az Oktatási Hivatal (OH). A hivatal honlapján hozta nyilvánosságra az írásbeli felvételi vizsgát hirdető középiskolák adatait, továbbá azt a keresőfelületet, amelyen megtalálhatók a középfokú oktatási intézmények tájékoztatói és a meghirdetett tanulmányi területek.

Az OH arra is emlékeztetett, hogy a középiskolák az utóbbi hetekben közzétették felvételi tájékoztatójukat, amelyben egyebek mellett azt is meghatározták, milyen osztályokat indítanak a 2022/23-as tanévben.

Ezenkívül azt is megjelölték, hogy milyen felvételi eljárás után veszik fel a hozzájuk jelentkezőket az adott jogszabályi keretek között.

Az intézmények 48 százaléka, összesen 543 középiskola jelezte: azt várják a hozzájuk jelentkezőktől, hogy vegyenek részt előzetesen a központi írásbeliken.

Ha egy tanuló februárban ezen iskolák valamelyikébe is beadja felvételi jelentkezését, mindenképpen részt kell vennie a központi írásbeli vizsgákon.

A hivatal azt is tudatta, hogy december 3-ig abba a központi írásbeli vizsgát szervező középiskolába kell beadni a jelentkezést, ahol a jelentkező a vizsgáit meg kívánja írni.

(Borítókép: Rosta Tibor / MTI)

Rovatok