Index Vakbarát Hírportál

Négy éve keresett személyiségtolvaj akadt horogra

2021. november 17., szerda 13:37

Négy éve keresett személyiségtolvajt vettek őrizetbe a budapesti nyomozók. Az ukrán állampolgár egy évekkel ezelőtt feltárt bűncselekménysorozat újabb gyanúsítottja.

A fővárosi nyomozók még 2017-ben göngyölítették fel egy okmányirodában történt vesztegetés ügyét. Az akkori nyomozás szerint a tisztviselő külföldi ügyfeleinek – azért, hogy azok magyar okmányokhoz juthassanak – más emberek adatait felhasználva állított ki útleveleket az igénylők fényképeivel.

Azóta egymás után buktak le a hamis útleveleikkel a személyiségtolvajok, a gyanúsítottak köre most egy 48 éves ukrán nővel bővült. Az okmányt igénylő nő valódi személyazonosságát korábban nem ismerték, így fényképe és az akkori adatok alapján adtak ki ellene elfogatóparancsot. 

A nyomozásban az Interpol segítségével derült fény a nő kilétére, akit a lengyel hatóságok  szeptember 24-én elfogtak, most pedig átadtak a BRFK nyomozóinak.

A nyomozók közokirat-hamisítás miatt gyanúsítottként hallgatták ki a  48 éves nőt , aki vallomásában azt állította, hogy az útlevélért évekkel ezelőtt 10 ezer eurót fizetett. A gyanúsítottat a nyomozók őrizetbe vették, és indítványukra a bíróság elrendelte letartóztatását.

Rovatok