Index Vakbarát Hírportál

Bajnai Gordon elismerte, őt is megkérdezték a Városházáról

2021. november 19., péntek 06:46

Titkosszolgálati eszközök és módszerek segítségével készültek azok a karaktergyilkos dokumentumok, amelyeket közzétettek – írta Bajnai Gordon, reagálva arra a fotóra, amely napvilágot látott róla és Gansperger Gyuláról.

A volt miniszterelnök úgy fogalmazott: Gansperger Gyulával először az Orbán-kormány állami vagyonkezelésért felelős vezetőjeként találkozott, 1998-ban. „Később 2003 és 2005 között együtt dolgoztunk a Wallis-csoportnál. A Wallistól való 2005-ös távozásom után kapcsolatunk szórványos volt” – írta Bajnai Godon, majd hozzátette:

Gansperger Gyula idén nyáron megkereste őt.

„Azzal keresett meg, hogy vállalkozása a leggazdagabb magyarországi befektetőcsalád által irányított cégcsoporttal működik együtt ipari infrastruktúra- és ingatlanfejlesztési projektekben. Jelezte, hogy a cégcsoport egyik fő tulajdonosa szeretne bemutatkozni nekem személyesen, és kérte, hogy vegyek részt egy rövid találkozón” – így Bajnai Gordon.

Azt is leírta, hogy a találkozóra nyár végén került sor, szerinte itt készült az a fotó, amely körbejárta a sajtót csütörtökön. Állítása szerint a találkozón két dologról egyeztettek: egyrészt arról, hogy Bajnai nemzetközi tanácsadó cége tud-e segíteni a befektetőcsoport infrastruktúra-jellegű projektjeiben, másrészt pedig

kikérték a véleményét egy, a budapesti Városházával kapcsolatos fejlesztési elképzelésük politikai megvalósíthatóságáról, esélyeiről. 

Bajnai közösségi oldalán úgy fogalmazott: ebben az ügyben nincs befolyása és közvetítői szerepe. Elmondta azt is, hogy egy ilyen, szimbolikus jelentőségű épületet érintő beruházás a jelenlegi irracionális politikai környezetben mindenképpen politikai támadások kereszttüzébe kerülne, illetve hangsúlyozta, hogy egy ilyen fejlesztés csak átfogó politikai konszenzus mellett és teljesen átlátható folyamatban lehetne egyáltalán megfontolás tárgya a döntéshozók részéről. 

Eme találkozó után nem volt további kapcsolatfelvétel Gansperger Gyulával – írta Bajnai Gordon, majd hozzátette: 

A múltban már többször voltam alanya politikai lejárató kampányoknak. Ismerem a működésüket: eredeti szövegkörnyezetükből kiragadott mondatok, összevágott hangfelvételek, fokozatos szivárogtatás, sejtetések, elferdített tények, állandósult negatív jelzők […] attól tartok, hogy ez a lejárató kampány csak bemelegítés ahhoz, amit a vesztét érző NER bevet majd a választásokhoz vezető hónapokban. 

Rovatok