Index Vakbarát Hírportál

Múzeumban kell a maszk, buliban viszont nem

2021. november 19., péntek 20:35

Múzeumban kötelező lesz a maszkviselés, egy zárt térben rendezett buliban viszont nem − ez következik a kormány válaszából, amelyet az RTL Klub híradójának kérdésére küldtek. A rendezvényszervezők szerint ugyanis nem egyértelmű, hol kell mindenkinek maszkot viselnie, és hol kell csak a dolgozóknak.

A kormány válaszában azt írta, ha egy rendezvényre eddig is kellett védettségi igazolvány, akkor ott a vendégeknek továbbra sem kell maszkot viselniük. Ebbe a kategóriába tartoznak

A dolgozókon kívül másnak nem kell maszkot viselniük

Azokon a helyeken, ahol eddig nem volt szükség védettségi igazolványra, ott mindenkinek kötelező lesz a maszkviselés. Ide tartoznak

Szabálytalanság esetén mind a hely üzemeltetőjét, mind pedig a maszkot nem viselő embert is megbüntetik. A híradóból kiderült, hogy a járványadatok romlása miatt egyre több cég mondja le az év végére szervezett rendezvényeket.

Mint arról az Index is beszámolt, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön bejelentette: szombattól zárt térben újra kötelező a maszkhasználat. A szolgáltatások esetén ott kötelező a maszkviselés, ahol az üzlethelyiségben öt főnél többen tartózkodnak. A sportolás céljára szolgáló helyiségek kivételt jelentenek. Az iskolai maszkviselésről az igazgatóknak kell dönteniük. Ezen kívül az ötszáz főnél nagyobb rendezvényeket csak védettségi igazolvánnyal lehet látogatni.

Rovatok