Index Vakbarát Hírportál

Több száz új fertőzöttet szűrt ki az ingyenes tesztelés Budapesten

2021. november 21., vasárnap 15:17

Az ingyenes tesztelésekkel eddig 327 pozitív esetet szűrtek ki november 10. óta a II. kerületben – írta Őrsi Gergely, a II. kerület polgárestere a közösségi oldalán közzétett bejegyzésben. A kerületben összesen 4351 tesztet végeztek el.

Ez azt jelenti, hogy 327-en bizonyosodtak meg arról, hogy fertőzöttek, és vonultak karanténba, jelentősen csökkentve a vírus továbbadásának esélyét

– írta a polgármester.

Őrsi Gergely kiemelte, hogy az akciót szeretnék a közeljövőben folytatni, ehhez pedig önkénteseket keresnek akár a magánegészségügyi szektorból, akár a nyugdíjas egészségügyi dolgozók között. A polgármester emlékeztetett továbbá, hogy senki ne feledkezzen el a maszkviselésről, és aki még nem tette, oltassa be magát.

Mint arról az Index is beszámolt, az egyre romló járványhelyzet miatt a magyar kormány további szigorításokat jelentett be csütörtökön. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón részletezte, hogy 

Az erről szóló kormányrendelet egy nappal később jelent meg a Magyar Közlönyben. Az új szabályok szombattól életbe léptek, azonban hétfő az első hétköznap, amikor ezekre már nagyon oda kell figyelni. A járványügyi szigorítás részleteiről itt írtunk részletesen.

Rovatok