Index Vakbarát Hírportál

Keresztény szobrokat rongáltak meg Etyeken

2021. november 22., hétfő 19:14

Megrongálták az etyeki Kálváriánál található vallási témájú szobrokat: összefirkálták őket, és temérdek mennyiségű szemetet hagytak a területen. Zólyomi Tamás, a nagyközség polgármestere elmondta, hogy a rongálás a múlt héten történhetett.

Körülbelül két hónappal ezelőtt valaki egy személygépkocsival nekihajtott az itt található szobornak, aminek a fő része meg is repedt. Majd, ahogy elnéztük, megpróbálta eltüntetni a törmeléket, és félretolta az autót. Próbáltuk megkeresni a tulajdonosát, de nem találtuk, a gépjármű pedig a mai napig ott van

− mondta a helyi polgármester a Fejér megyei hírportál megkeresésére. Zólyomi Tamás szerint ez nem véletlen egybeesés, úgy véli, a múlt heti rongálás összefüggésben van a két hónappal ezelőtti eseményekkel.

Valaki vagy valakik leamortizálták a legszentebb helyünket

– fogalmazott a polgármester.

Etyek országgyűlési képviselője, Tessely Zoltán nagy sajnálattal értesült az ügyről, és reméli, hogy a hatóságok mihamarabb kézre kerítik a tetteseket. Hozzátette:

Roppantmód szomorúnak találom az ilyesfajta tettet a keresztény vallással szemben.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy rongálás vétsége miatt büntetőeljárás indult a Bicskei Rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen. Jelenleg még folyamatban van a tanúkutatás és az anyaggyűjtés.

Rovatok