Index Vakbarát Hírportál

Álinterjút közöltek a Semmelweis Egyetem urológusprofesszorával

2021. november 22., hétfő 11:41 | aznap frissítve

Az egyre gyakoribb internetes csalások komoly károkat okozhatnak, a csodaszerekként emlegetett készítmények pedig akár az életünkre is veszélyt jelenthetnek. Mutatjuk, mire érdemes figyelni.

Betegek megtévesztésére és egy engedéllyel nem rendelkező készítmény eladására használják csalók a Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikájának és azt az vezető dr. Nyirády Péternek a nevét – közölte a Semmelweis Egyetem.

Közleményükből kiderül, hogy a csalók egy álinterjút készítettek, mely azt a látszatot kelti, hogy a termék visszaállítja a merevedési funkciót, csak természetes összetevőket tartalmaz, és elősegíti a tesztoszteron természetes szintézisét. Mint írják, az sem fedi a valóságot, hogy az egyetem professzora kedvezményes vásárlási lehetőségre biztatja az érintett betegeket. A klinika a visszaélés miatt megteszi a szükséges lépéseket.

Emellett felhívták a figyelmet, az egyre gyakoribb internetes csalások komoly károkat okozhatnak, ezért fontos, hogy gyógyhatású készítményt kizárólag Magyarországon engedélyezett helyről, legális forrásból, orvosukkal való konzultáció után szerezzenek be a fogyasztók.

Mit tehetünk?

A biztonságos gyógyszervásárláshoz az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet korábban több összefoglalót is készített, angol nyelvű oldal esetén pedig rákereshetünk a tartalomra a snopes.com kamuoldalakat gyűjtő felületen is.

Rovatok