Index Vakbarát Hírportál

Futva utolérte a rendőr a menekülő szexuális ragadozót, miután sikoltozást hallott

2021. november 23., kedd 20:10

Múlt pénteken éjjel hazafelé tartott a Budapesti Rendőr-főkapitányság körzeti megbízottja, amikor az abonyi vasútállomáson egy nő sikítva kiabált segítségért. 

Balaton Krisztián a váróteremből hallatszó kétségbeesett hangra nekilódult, ám a riadt nőt már egyedül találta, zaklatója időközben kereket oldott. 

A nő elhadarta, hogy egy férfi megtámadta, fogdosta, és közben önkielégítést végzett.

A zászlós a kapott információk alapján futva a menekülő férfi után eredt, és alig fél kilométerrel távolabb utolérte a személyleírásnak megfelelő elkövetőt, akit visszatartott, amíg kiérkezett az erősítés.

Az abonyi rendőrök előállították a 35 éves helyi férfit, akiről kiderült, hogy nem először keveredett ilyen ügybe. Néhány nappal korábban a ceglédi vasútállomáson molesztált egy vonatról leszálló nőt. A kihallgatásán mindent beismert, tettét azzal indokolta, hogy az utóbbi időben sok benne a feszültség, ezt próbálta levezetni. Elmondása szerint szokott füvezni, és előfordul, hogy a drog „bezavarja”, és ilyeneket csinál.

Az őrizetbe vett férfi ellen kétrendbeli szeméremsértés vétségének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a ceglédi rendőrkapitányság bűnügyi osztálya kezdeményezte a bíróság elé állítását.

Ebben a cikkben szexuális visszaélés bűncselekmény a téma. Kérjük, olvassa el erről szóló írásunkat is!

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, hívja az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06 (80) 20-55-20-as számon.

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06 (80) 505-101-es telefonszámon.

(via police.hu)

Rovatok