Index Vakbarát Hírportál

A Kétfarkú Kutya Párt visszaléphet azokban a körzetekben, amelyeken a választás múlhat

2021. november 27., szombat 21:05

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) visszaléphet a billegő körzetekben a 2022-es választásokon – ezt mondta Kovács Gergely pártelnök a Jelen hetilapnak adott interjújában.

A párt még október végén hozott végső döntést arról, hogy nem vesznek részt az ellenzéki összefogásban, és egyéni jelöltekkel indulnak a 2022-es választásokon. Emiatt az ellenzékiek közül sokan kritizálták őket, mivel szerintük ezzel a Fidesz malmára hajtják a vizet.

Kovács Gergely vélhetően ezt is figyelembe véve most azt mondta, hogy néhány körzetben visszaléphetnek. 

Higgye el mindenki, én érezném magamat a legrosszabbul, ha minimálisan is tehetnék róla, hogy minden így marad. Az egyéni körzeteket, azt a 28-at, ahol feltehetően el fog dőlni a választás, szerintem el lehet engedni

– mondta a párt elnöke, hozzátéve: ha mégis el kell indulniuk ezekben a körzetekben ahhoz, hogy meglegyen a listaállításhoz szükséges 71 mandátum, akkor is mondhatják majd azt, hogy ott nem fontos rájuk szavazni. 

Kovács Gergely arról is beszélt, hogy ha a választások után létrejönne egy, az elszámoltatásért felelős független szerv, akkor azt nem Hadházy Ákosnak kellene vezetnie.

Nagyon fura, hogy több vezető politikus is már azt mondta, hogy Hadházy Ákos vezesse a korrupció ellenes ügyészséget, amit – úgy tudom – ő nem szeretne vezetni, mert hogy nem jogász, hanem állatorvos. Ha azt mondjuk, hogy létrehozunk egy független szervezetet, ami kivizsgálja a korrupciót, akkor ne tegyünk már az élére olyan embert, aki az ellenzéki pártok közös jelöltje. Ha azt mondjuk, hogy független ne tegyünk oda ellenzéki jelöltet

– mondta az MKKP elnöke. 

Kovács Gergely ezen kívül arról is beszélt, hogy az ellenzék előválasztásán nem keresték meg őket azzal, hogy ők is vegyenek részt benne.

De tök jó, hogy nem kerestek, mert így rájuk foghatjuk, és nem kellett elutasítanunk őket. Nem érezzük magunkat olyan közel ezekhez a pártokhoz, hogy elinduljunk egy előválasztáson, aminek nyilván az a vége, hogy közös listán indulunk

– tette hozzá. Ezzel kapcsolatban arról is beszélt, hogy az ellenzéki egység még önkormányzati szinten sem működik. Ferencvárosi alpolgármesterüket, Döme Zsuzsannát legtöbbször inkább hátráltatják az ellenzéki képviselők – mondta, majd hozzátette, hogy Márki-Zay Péter retorikájával sem mindig tud egyet érteni. 

Ha Márki-Zay átveszi a Fidesz retorikáját, csak kicsit máshogy, tehát hónapokig migránsozni fog, csak a letelepedési kötvényekkel; ő buzizik, csak az Orbán fiával, meg azzal, hogy mennyi a fideszesek között a meleg, ezzel rengeteg liberális szavazót el fog veszíteni. Ezeket nem örömmel hallja az ember, aki már nagyon megunta ezt az elmúlt 12 évben

– fogalmazott. 

A párt elnöke végül arról beszélt, hogy az utóbbi időben muszáj volt kicsit komolyabbra venniük a figurát a vicceskedés helyett. Ezzel kapcsolatban felidézte, hogy amikor először bement megválasztott képviselőként a 12. kerületi önkormányzat közgyűlésére, akkor rájött, hogy innentől kezdve már nincs értelme viccelődni. 

Az első 12. kerületi közgyűlésre, amikor bementem képviselőként, és mondtam pár poént, akkor utána tök hülyén éreztem magam, úgyhogy abba is hagytam, mert rájöttem, hogy semmi értelme. Így kénytelen voltam komolyabban venni a politikát. De pár hónap után azt gondoltam, ott hagyom az egészet. Így kénytelen voltam komolyabban venni a politikát [...]. Ha pénzt kapunk azért, hogy politizáljunk, akkor nem nézné senki jó szemmel, ha csak poénkodnánk.

– mondta. 

(Borítókép: Kovács Gergely 2020. október 6-án. Fotó: Trenka Attila / Index)

Rovatok